torsdag 15. april 2010

Superenkel kjærlighet til kjølige vår-måneder

OPPSKRIFT:

Dette er et enkelt produkt, og en sikker vinner. Det er en grei oppskrift for alle nybegynnere, såvel som de mer erfarne håndarbeiderne.

Pannebånd:

Garn: Rubin Superwash
Pinner: 4 mm, 40 cm rundpinne

Hvor mange masker du legger opp, kommer an på diameter rundt hodet, men for en normal voksen dame med et hode på 56-60 cm i diameter legger du opp 100 masker på rundpinnen.


Du starter med å strikke 2 rette masker, deretter 2 på vrangen. Dette fortsetter du med rundt hele pinnen. Gjenta 6 runder. Strikk deretter 6 cm glattstrikk over alle maskene. Da strikker du du den samme borden med 2 rette og 2 vrange masker i 6 runder. Fell av.

Jeg synes ofte at det kan være pent å pynte med blomster, knapper, brosjer, etc. I dette tilfellet valgte jeg å hekle en blomst som jeg sydde fast til pannebåndet.

Blomst:

Garn: Rubin Superwash, samme kvalitet som pannebåndet
Kan gjerne være en annen farge, eller annet restegarn også.
Det er kun kreativiteten som setter grenser.

Heklenål: 4 mm

Hekle 4 luftmasker, og hekt dem sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle til sammen 12 fastmasker rundt ringen. Avslutt ringen med en kjedemaske i den første fastmasken. Hekle 3 luftmasker, hopp over en maske, og lag en fastmaske i den neste. Gjør det samme rundt hele sirkelen. Nå har du laget utgangspunktet for blomsterbladene.

Nå skal du i hver eneste luftmaskebue gjøre følgende: Du hekler først en fastmaske, deretter en stav, en dobbelstav, en stav, og avslutter med en fastmaske til slutt. Dette gjør du i alle luftmaskebuene.

Blomsten kan du enten sy fast, eller feste ved hjelp av en sikkerhetsnål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar